Opleiding
Arjan Jongsma (1995) is afkomstig uit Drachten en maakte deel uit van de Ferwerda Academie en de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium. Vanaf september 2013 studeert hij Klassiek Slagwerk aan het Conservatorium van Amsterdam. Arjan volgde Summer Schools zoals het Mallet & Percussion Camp van Ney Rosauro in Orlando en de International Marimba Academy van Keiko Abe in Lausanne. Hij kreeg masterclasses van Keiko Abe, Nancy Zeltsman, Theodor Milkov, Andrey Doynikov, Nanae Mimura, Marta Klimasara, Marinus Komst, Pius Cheung en het Tchiki Duo.

Prijzen
Op elfjarige leeftijd won Arjan op het Haydn Muziek Festival 2007 in Groningen zowel de jury- als de publieksprijs. In 2009 behaalde hij een 1e prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag en ontving daarnaast de Rubens Quartet Prijs en de KPMG Pers Prijs. In de daarop volgende jaren kreeg hij de Accelerando Classic Award, de Stimuleringsprijs Muziek Smallingerland en een studiebeurs van het Herbert Duintjer Fonds uitgereikt. In 2011 was hij winnaar van de online talentenjacht Nederland gaat Klassiek tijdens de Week van de Klassieke Muziek.

Recitals en orkesten
Arjan gaf recitals op meerdere plaatsen in Nederland zoals het Festival Classique Den Haag, Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, Festival Wonderfeel ‘s-Graveland en Bach Festival Dordrecht. Hij trad op als solist met orkesten als het Noordpool Orkest, Philips Symfonie Orkest, Philips Harmonie Orkest, Nederlands Theater Orkest, Haydn Jeugd Strijkorkest en JeugdOrkest Nederland.

Kamermuziek
Arjan maakt deel uit van het Colori Ensemble, bestaande uit fluit, hobo, marimba en piano. Met dit ensemble bracht hij de afgelopen jaren verschillende werken van hedendaagse componisten in première en werkte mee aan de Peter Schat Special van VPRO Vrije Geluiden in 2013. In samenwerking met het Frysk Muzyk Argyf presenteerde het Colori Ensemble in 2015 de CD “Colori miti” voor het label Aliud Records. Het ensemble was in 2015 te horen op Radio 4 in Opium op 4 en Muziekwijzer en verzorgde in 2016 o.a. concerten in de Nieuwe Kerk in Den Haag en de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Endorsement
Sinds 2011 is Arjan endorser van de firma Majestic Holland in Heerenveen. Hij bespeelt de M8650H 5 octaaf marimba, de M7743H 4 1/3 octaaf marimba en een V7530G vibrafoon.